De parabel van de zuinige klant

Er was eens een klant die dacht dat hij zonder de leverancier kon. Dat hij zelf de klus kon klaren en zo zou besparen. Dus ging hij vol goede moed aan de slag en besteedde hij zelf heel wat uren aan werk dat hij tot voor kort door de leverancier liet doen. Behaalde hij het gewenste resultaat? Soms wel, soms niet. Maar wat voor hem vooral van tel was, was het vermijden van een kost wat in principe gelijkstaat aan geld winnen. Slim gezien!

Maar wacht eens even… Terwijl hij zelf 100 euro per uur waard was voor zijn eigen klanten, kostte zijn leverancier hem de helft minder. Een uur werk in de plaats van zijn uitgespaarde leverancier leverde hem dus… – 50 euro op. Of hoe perceptie een gek beestje is, soms zelfs een erg slechte raadgever.

En dan zwijgen we nog over het feit dat de klant, niet meteen vertrouwd met het vakgebied van de geschrapte leverancier, meer tijd moest besteden aan het uitzoeken van hoe één en ander in z’n werk gaat. Of hoe zuinigheid – we vermijden even dat andere, meer negatief klinkende woord – de wijsheid bedriegt.

Als communicatiebureau staan we samen met een paar andere leveranciers vaak op de eerste rij wanneer de klant om diverse redenen overgaat tot bezuinigen. Logisch ook. Als de nood het hoogst is, is de aangepaste begroting nabij. Secundaire behoeften worden dan tijdelijk teruggeschroefd of definitief geschrapt.

Maar wanneer besparen op zich, zonder verder denkwerk, de enige drijfveer is, wordt het minder logisch. De klant snijdt een kleine kost weg, gaat zelf aan de slag en vergeet daarbij dat de eigen besteedde uren niet opbrengen. De opgesoupeerde uren kunnen immers niet verrekend worden naar zijn klanten toe.

Daarenboven doet de klant zijn voorbije communicatie-inspanningen grotendeels teniet door plots te stoppen of te minderen. Dat laatste is een verlies dat erg moeilijk te becijferen is, maar daarom nog niet minder nefast.

Kijk, ook ik vind 2 euro veel geld voor m’n dagelijks brood. Maar ik betaal het met de glimlach. Want zelf dat brood bakken, kost me al gauw twee uur. En op die tijd kan ik 120 euro verdienen. Dat zijn zomaar even 60 broden…

En u, wat gaat u doen in de toekomst? Zelf bakken of het kopen bij een vakman? Wat u ook kiest, we wensen u smakelijk eten en een degelijk communicatieplan!

.

.

Share and Enjoy: These icons link to social bookmarking sites where readers can share and discover new web pages.
 • email
 • Print
 • Facebook
 • Twitter
 • Google Bookmarks
 • LinkedIn

Tien geboden voor uw persbericht

Voortaan prijkt uw bedrijf in elke ‘gazet’! Weldra belt de redactie van Telefacts u op!

Vandaag viel ons oog op een Amerikaans artikel. De journalist in kwestie pende de tien geboden voor een doeltreffend persbericht neer, tips die we u niet willen onthouden…

Waarom pikt die journalist uw persbericht niet op? Beseft hij dan niet dat dit wereldnieuws is? Dagelijks denken bedrijven dat zij, en zij alleen, wereldschokkende dingen te vertellen hebben. Door de bril van hun doelgroep kijken of zich in de plaats van de met persberichten platgebombardeerde redacteur stellen, laten ze bewust of onbewust achterwege. Vervolgens vreet hun interne communicatieverantwoordelijke of hun extern P.R.-bureau de spreekwoordelijke bonen.

1. Wees persoonlijk

Uw persbericht met één muisklik verzenden naar een dertigtal journalisten, makkelijker kan haast niet. ‘Beste’ of ‘Geachte’, al dan niet gevolgd door een term zoals ‘journalist’, uw boodschap, vriendelijke groeten en klaar is Kees. Helaas… Vindt u het leuk als u op een onpersoonlijke manier aangesproken wordt? Zijn favoriet dessert, zijn favoriete kleur of de wagen waarmee hij rijdt, hoeft u niet te kennen. Maar geef op z’n minst blijk van inzet en van interesse in uw bestemmeling. Want waarom zou hij geïnteresseerd moeten zijn in uw boodschap als u niet eens zijn naam kent?

2. Wees empathisch

Probeer het op z’n minst. Stel uzelf de vraag waarom de betreffende journalist interesse zou hebben in uw bericht. Wees snoeihard voor uzelf en uw persbericht alvorens u op ‘Verzenden’ klikt. Is dit echt relevant voor hem of haar? Kan de journalist hier iets mee? Of moet hij dat maar zelf uitzoeken en zal het u voor de rest worst wezen? Denk alstublieft niet op korte termijn. Besef dat na één of twee compleet irrelevante persberichten u hoogstwaarschijnlijk uw geloofwaardigheid voorgoed verknald hebt.

3. Wees kort en krachtig (in uw onderwerpregel)

Schreeuw niet, ook al bent u vreselijk enthousiast over wat u wereldkundig wil maken. Besef dat uw bestemmeling een honderdtal gelijkaardige berichten ontvangt. Hij of zij heeft heus niet de luxe van tijd, laat staan de energie, om elk bericht meteen volledig door te nemen. Die eerste woorden in uw onderwerpregel bepalen het vervolg. Kijk naar hoe u zelf in uw eigen inbox te werk gaat. U scheidt het kaf van het koren op basis van de afzender (zie het tweede gebod) en de onderwerpregel.

4. Investeer in uw relatie met de pers

U kent ze ook wel, zo van die vrienden die u nooit hoort of ziet tot wanneer ze u nodig hebben. Scoren die goed, neen toch? In relaties moet u investeren. Dat betekent niet dat u de journalisten moet bedekken onder een tapijt van relatiegeschenken. Maar hou minstens de waakvlam in leven, zorg voor tweerichtingsverkeer. Kent de journalist op z’n minst uw voor- en achternaam en weet hij of zij wat u doet en/of weet?

5. Straal professionaliteit uit, ook qua afzenderadres

We twijfelen er geen seconde aan dat uw Gmail of uw Hotmail-account voor u voldoet. Maar qua perceptie doet u er meer kwaad dan goed mee. Zeg nu zelf, Marijke.janssens79@hotmail.com komt nu eenmaal anders over dan marijke@janssens.be. Maakt u tot op vandaag nog steeds gebruik van een generisch e-mailadres, vis dan tijdens uw eerstvolgende vrije dag eens uit hoe het wereldwijde web evolueerde. U zal ervan versteld staan… Lees meer »

Share and Enjoy: These icons link to social bookmarking sites where readers can share and discover new web pages.
 • email
 • Print
 • Facebook
 • Twitter
 • Google Bookmarks
 • LinkedIn

Springlevend BackBone media versus stervende website…

Volgende maand is BackBone media acht lentes jong. Wat begon als een petieterig communicatiebureau met bescheiden ambities en ontembare dromen, groeide langzaam uit tot een blijver. Met drie kernleden en een legertje afgunst afdwingende freelancers bedienden we bedrijven en merken in onder andere retail, transport, distributie, horeca, auto, vrije beroepen, publishing en ICT op hun wenken.

Maar terwijl we de P.R.-, marketing- en communicatiebelangen van onze klanten met hart en ziel verzorgden, verwaarloosden we ons eigen plekje op het internet. Deze webstek die lang geleden van start ging als een blog, leek ten dode opgeschreven door gebrek aan tijd. Te gek voor woorden, onze klanten aanmoedigen om hun communicatie springlevend te houden en zelf zondigen. Het is een beetje zoals de schoenmaker die op lompen rondsloft of de beenhouwer die geen vlees achter de kiezen steekt.

Dat moet beter! Dus gaan we eindelijk van start met de voorbereidingen voor een nieuwe website. Weldra wordt deze aftandse site vervangen door een site die vertelt waarom u voor BackBone media moet kiezen, die uitlegt wat we doen en wat we niet doen. We zijn benieuwd, net als u…

.

Share and Enjoy: These icons link to social bookmarking sites where readers can share and discover new web pages.
 • email
 • Print
 • Facebook
 • Twitter
 • Google Bookmarks
 • LinkedIn

Copywriting op uw site met het oog op goed scoren in Google?

We kunnen ze niet meer op één hand tellen, de bedrijven die ons vragen om teksten voor hun website te pennen met als doel zo hoog mogelijk te scoren in zoekmachines. SEO-copywriting, zeg maar.

Steeds is verbazing ons deel. Dient de website niet vooral om uw prospecten en klanten op hun wenken te bedienen? Moet de site niet meer vertellen over uw bedrijf en diensten? Is ze er niet om uw doelgroep wijs te maken in wat u doet en waarom of hoe u dat doet? Om hen gratis tips en advies te geven en zo uw klanten te helpen en uw expertise te tonen?

Blijkbaar niet. Of toch niet altijd. Teveel bedrijven zijn oh zo gefixeerd op Google en co. En dat is jammer. Temeer daar Google zich steeds weer aanpast. Wat vandaag handig inspelen is op Google’s algoritme, is morgen mogelijk al achterhaald. De hoogste tijd dus om ons opnieuw te richten tot diegenen die er echt toe doen: uw klanten en prospecten, zij die op zoek gaan naar de antwoorden op hun vragen, de diensten en producten voor hun behoeften. Een artikel dat vandaag op de Nederlandse website marketingfacts.nl verscheen, licht één en ander op treffende wijze toe.

Vlei u neer in uw zetel, vergezeld van een glas wijn, en lees “Betere SEO-resultaten? Zet je doelgroep centraal!”

.

Share and Enjoy: These icons link to social bookmarking sites where readers can share and discover new web pages.
 • email
 • Print
 • Facebook
 • Twitter
 • Google Bookmarks
 • LinkedIn

Wat u als ondernemer kan opsteken van K3, Studio 100, Hans Bourlon & Gert Verhulst

Met je driejarig dochtertje naar de nieuwste K3-show gaan, is niet enkel een prettig tijdverdrijf. Elke ondernemer kan er ook wat van opsteken. Op het vlak van marketing en communicatie welteverstaan, tenzij je ook showambities koestert. Maar dat laatste laten we hier nu even buiten beschouwing.

Zorg dat je verhaal klopt en overal op dezelfde manier wordt gebracht
De nieuwste zaalshow waarmee K3 momenteel de boer op gaat, is getiteld: K3 Kan Het! Wie zelf thuis één of meerdere guitigaards heeft rondlopen, weet waarover ik het heb. De drie meiden hebben een TV-programma op Studio 100 TV met dezelfde titel. Daarin vervullen ze de wensen van hun kijkers. Vergelijkbaar met de indertijd immens populaire BRT-Droomfabriek, gepresenteerd door Bart Peeters, Rani De Coninck en Sabine De Vos. Die lijn wordt consequent doorgetrokken, zowel op hun website als in hun TV-programma, zaalshow en printmedia (kleurboeken, tijdschriftjes, enzovoort).

En wat is het themaliedje van het programma en de show? Ja hoor, het – ik beken – aanstekelijke nummertje “K3 kan het”. Er zit een consistent, duidelijk verhaal in dat het publiek enorm aanspreekt, dat mee kan groeien (lees: niet snel veroudert) met hun aanhang en overal op dezelfde manier wordt gebracht. Duidelijkheid troef. Marketeers zouden ook maar wat graag spreken van een ‘unique selling proposition’.

Geen platte reclame maar wees hun allerbeste vriend(in)
Die ‘USP’ brengt ons meteen bij één van BackBone media’s stokpaardjes: voer geen ‘platte reclame’! Ja, de K3-TV-spotjes, affiches en advertenties waren niet weg te branden uit de media in het voorbije jaar. Maar hun publiek – ouders incluis – ervoeren ze niet als storende commerciële boodschappen. Studio 100 deed iedereen uitkijken naar de nieuwste show. Dat lukt hen omdat ze het K3-verhaal in het voorbije decennium positioneerden als drie hartsvriendinnen. Drie meiden waarvoor de deur van vrijwel elke kinderkamer wagenwijd openstaat, dag en nacht.

Natuurlijk gaat een fenomenaal goed geoliede marketing- en verkoopmachine schuil achter de drie spring-in-’t-veld’s. Maar wie van die kinderen maalt daarom? Het merendeel van de ouders trouwens ook niet. Want te pas en te onpas hoorde ik menig ouder zeggen: “Ach, je mag zeggen wat je wil, maar ‘t is toch iedere keer ‘af’ hoor, wat ze doen”. Daar heb je het: wees niet opdringerig, wees de beste vriend van je klant en vooral: zorg verdorie dat je product of dienst top is.


Gedienstig zijn tot in het kleinste detail
Topproduct of -dienst, allemaal goed en wel. Maar zonder service stelt het nauwelijks wat voor. Lees meer »

Share and Enjoy: These icons link to social bookmarking sites where readers can share and discover new web pages.
 • email
 • Print
 • Facebook
 • Twitter
 • Google Bookmarks
 • LinkedIn

“Wacht maar tot ik de schrijver van die slechte recensie te pakken krijg!”

Kleine en middelgrote ondernemingen weten nog steeds niet waar de online klepel hangt…

Dat ook de goederen of diensten die uw bedrijf levert over de tong gaan op het wereldwijde web, lijdt geen twijfel.  Het internet met haar recensies, getuigenissen van klanten, prijs-kwaliteit-vergelijkende consumentensites en sociale netwerken is dé plek bij uitstek waar ook uw firma dagelijks gewikt en gewogen wordt.  Of uw potentiële klant wel of niet voor u kiest, wordt daar bepaald.  Maar wat – en vooral hoe – doet uw bedrijf met een bescheiden werkingsbudget dan best?

“Hij zal er niet goed van zijn!”

Of mijn achternaam Penninckx is, vroeg de eigenares van de Italiaanse brasserie me op de man af.  In afwachting van m’n antwoord, rolde ze alvast haar mouwen strijdlustig op.  Nadat ik de Napolitaanse furie wees op het feit dat ik een vaste klant ben en dat het dan ook schandalig is dat ze m’n achternaam nog steeds niet kent, lichtte de zichtbaar geërgerde schone haar vraag en frustratie toe.

De vermaledijde Penninckx had zich na een bezoek aan deze ‘trattoria’ op het wereldwijde web in niet mis te verstane woorden negatief uitgelaten.  Omschrijvingen zoals “een fabriek” schuwde hij niet.  Woorden die bij de eigenares in het verkeerde keelgat schoten en ze klaarblijkelijk zelfs niet met een Chianti weggespoeld kreeg.  Mocht hij hier nog een voet binnenzetten, de culinaire barbaar zou er niet goed van zijn, zoveel was wel duidelijk.

Intriest is zoiets.  Zijn bemerkingen ter harte nemen en even nadenken hoe ze zoiets in de toekomst kan vermijden, kwam niet bij haar op.  Nochtans leert een paar minuten Google-n me dat Penninckx zeker niet de enigste is die het bij één bezoekje aan dat restaurant zal laten.  Hij was dus niet iemand die nog een rekening te vereffenen had en de betreffende horecazaak om persoonlijke redenen de grond in boorde.

Mijn vrienden (op Facebook, Google en Twitter) zijn uw verkopers, wist je dat?

Kleine en middelgrote ondernemingen die anno 2014 nog steeds niet weten waar de online klepel hangt.  Geen enkel benul van de macht en de kracht van het wereldwijde en vooral interactieve web.  Geen idee dat je veeleer bij je vrienden langsgaat voor een aanbeveling of tip in plaats van een Michelingids ter hand te nemen of je te laten brainstormen door reclame in een krant of op TV.   Lees meer »

Share and Enjoy: These icons link to social bookmarking sites where readers can share and discover new web pages.
 • email
 • Print
 • Facebook
 • Twitter
 • Google Bookmarks
 • LinkedIn

E-commerce: En op het einde van de wedstrijd winnen de vervoerskosten…

Welke argumenten zijn doorslaggevend in e-commerce?
Tja welke, denk je?

De Britse voormalige internationale topvoetballer en huidig voetbalcommentator Gary Lineker werd wereldbekend met z’n uitspraak “Football is a simple game; 22 men chase a ball for 90 minutes and at the end, the Germans always win.” Ik moest eraan terugdenken toen ik vanochtend op het wereldwijde web het zoveelste artikel las over de bepalende factoren in e-commerce. Want hoe flitsend en gebruiksvriendelijk je online shop ook is of hoe verlokkend promotioneel je aanbod ook is, niks kan op tegen ‘transportkosten’. Wat we ook doen, “at the end shipping fees win”.

Dat transportkosten bepalend zijn in de keuze van de webshoppende consument, weten specialisten al langer dan vandaag. Ditmaal wordt het nog eens herbevestigd in het meest recente onderzoek van het Amerikaanse United Parcel Service, genaamd ‘Pulse of the online shopper’. Zomaar even 93% van alle respondenten gaven aan dat ze er vrijwel alles zouden aandoen om gratis levering te bekomen. Bijkomende spulletjes aan het online winkelkarretje toevoegen? De traagst mogelijke leveringstijd verkiezen? Een promotiecode voor het bekomen van korting nauwkeurig bijhouden en gebruiken bij aankoop? Jouw consument heeft er veel zo niet alles voor over, zo blijkt.

Meer dan 80% heeft er twee extra dagen wachten op levering voor over. Eén derde van alle ondervraagden maalt er zelfs niet om vijf volle dagen te wachten alvorens de bestelde goederen op z’n drempel worden afgeleverd. Zolang die vervoerskosten maar vermeden worden. Als je weet dat geduld nou niet meteen aan erg veel mensen besteed is, zeggen die percentages erg veel over de afkeer die de online winkelende consument heeft jegens transportkosten.

Het wordt nog beter… Lees meer »

Share and Enjoy: These icons link to social bookmarking sites where readers can share and discover new web pages.
 • email
 • Print
 • Facebook
 • Twitter
 • Google Bookmarks
 • LinkedIn

Niet elke vriend schenkt je zijn leven, niet elke volger schenkt je zijn geld

“Ik werk 16 uur per dag”, pochte hij. “Ik kan m’n vrienden op één hand niet tellen”, zei ze met een gelukzalige glimlach. “We hebben 2.250 volgers op Twitter en zomaar even 5.650 fans op Facebook”, klonk het bij de derde.

Alle drie slaan ze de bal pijnlijk mis… Die eerste kerel telt van vertrek oprit tot aankomst oprit bij hem thuis en telt dus niet effectief gewerkte uren. De populaire dame vergeet dan weer het verschil tussen kennissen en echte vrienden, mensen die zonder aarzelen meteen voor je in de bres springen. En die derde, een steeds vaker voorkomende cijferfetisjist sedert de doorbraak van sociale media, staart zich blind op nietszeggende cijfers.

De eerste wordt zelfvoldaan en irritant voor collega’s, familie, vrienden en wie weet zelfs zijn baas. Met alle gevolgen van dien. Die tweede wandelt geheid één of meerdere ontgoochelingen tegemoet. En de derde zal na verloop van tijd zijn beklag doen bij zijn extern communicatiebureau of interne verantwoordelijke of erger, beweren dat sociale media niks oplevert en één grote luchtbel is.

Zo fout…

Cijferfetisjist versus algoritmes…
Open je jouw Facebook nieuwsoverzicht, dan krijg je de meest recente berichten of de meest populaire berichten te zien – al naargelang je eigen Facebook-instelling – van je Facebookvrienden en van de merken, idolen enzovoort die je op Facebook ‘leuk vindt. Viel het je daarbij al op dat je bijlange niet alle updates van al je contacten en fanpagina’s onder ogen krijgt? Lees meer »

Share and Enjoy: These icons link to social bookmarking sites where readers can share and discover new web pages.
 • email
 • Print
 • Facebook
 • Twitter
 • Google Bookmarks
 • LinkedIn

Op zoek naar meer omzet? Zoek het niet te ver.

Vertel je huidige contacten waar je beregoed in bent.

Luidop dromend van een onhoudbare meute prospecten en klanten, pijnigen heel wat bedrijven hun commerciële hersens over welke stappen ze moeten ondernemen opdat de naden van hun orderboek het weldra zouden begeven. Vaak zoeken ze het veel te ver…

Begin bij het begin. E-mail uw bestaande contacten.
Weten al uw huidige contacten wat uw bedrijf doet, vroegen we hem. “Euh, ik denk het wel”, luidde het aarzelend antwoord. Op zoek naar meer omzet, dacht de bedrijfsleider na over zijn volgende communicatieve zet. Maar ook hij zocht het weer te ver. De ambitieuze man, nochtans bang van ‘wat dat allemaal weeral gaat kosten’, had het onder andere over een vernieuwde bedrijfsfolder, een splinternieuwe website en innovatieve campagne via sociale media-kanalen. Hij was bereid om kosten noch moeite te sparen. Maar het meest eenvoudige, zijn bestaande contacten kort en krachtig duidelijk maken waarin zijn team beregoed is, dat zag hij over het hoofd.

Zijn stoutste dromen overtroffen…
We bouwden voor hem een overzichtelijke e-mail template en vulden die met snedige copywriting waarbij elk onderdeel in zijn nieuwsbrief na enkele zinnen laat doorklikken naar zijn website. De mail werd verzonden naar zijn bestaande contacten. Toch overtroffen de reacties zijn stoutste dromen, en dat na slechts één e-mailing. Heel wat mensen uit zijn kennissenkring bleken immers slechts gedeeltelijk op de hoogte van wat zijn bedrijf deed, waren hem intussen uit het (commercieel) oog verloren of vonden de e-mail simpelweg een leuke en handige informatiebron. Een viertal bestemmelingen zochten vrijwel meteen contact, waarvan er eentje een bestelling plaatste. De e-mailing had zichzelf niet enkel ruimschoots terugverdiend maar was ook de eerste stap in het versterken van hun merkbekendheid.

Conclusie: onderschat niet het potentieel van uw bestaande contacten. En zoek het niet te ver. Begin bij het begin, vertel hen waar u ijzersterk in bent en doe dat op een budgetvriendelijke doch efficiënte manier, zoals bijvoorbeeld een leuke e-mailing.

Share and Enjoy: These icons link to social bookmarking sites where readers can share and discover new web pages.
 • email
 • Print
 • Facebook
 • Twitter
 • Google Bookmarks
 • LinkedIn

Durven inpikken op klagende klanten bij je concurrenten?

Jamie Turner, de zogenaamde 60secondmarketer, heeft ons sinds erg lang hier weer aan het schrijven gekregen. Meer bepaald met zijn blogpost ‘How to use a negative conversion strategy to steal your competitor’s business” Een stelling waarover je stevig kan discussiëren…

Of het ons al die tijd aan inspiratie ontbrak? Of we intussen euthanasie in gedachten hadden voor onze bedrijfsblog? Geen van beiden. Vlijtig aan het werk voor de communicatie van onze klanten, kwamen we tijd tekort en moesten we het hier even op een laag pitje zetten. Maar Turner doet ons stante pede weer in de blogpen kruipen. Zijn voorstel, kort samengevat? Hou de reacties van klanten van je concullega’s in het oog en durf op gepaste en doordachte wijze daarop in te pikken.

Dat is een dunne koord waarop je dan gaat dansen. Toegegeven, de ene z’n dood is de andere z’n brood. En je concullega moest het maar niet verknoeien. Maar ons gaat het niet zozeer om je concullega. De vraag is eerder: wat denkt de ontevreden klant ervan dat wanneer hij online klaagt over merk X vrijwel meteen merk Y een eerste contact zoekt. Als bedrijven vandaag de dag er zelfs nog niet eens in slagen om zich oprecht en ongekunsteld sociaal te gedragen in hun online communicatie, lukken ze er dan in om op een niet offensieve, niet opdringerige wijze succesvol contact te leggen met die ontevreden klanten?

Inpikken op ontevreden klanten bij je concurrenten: slimme zet of ongewenste lijkenpikkerij?

Turner beschrijft meerdere manieren waarop je dat eerste contact kan leggen, gaande van hulpvaardig tot en met ‘agressief’. De semi-agressieve aanpak houdt volgens hem in dat je je spijt uitdrukt dat het bij dat merk/bedrijf zo is gelopen voor de klant en dat er alternatieven zijn. Laat ons dat even in de praktijk brengen. Stel dat wij, KBC Bank & Verzekeringen, online opmerken dat Jan Janssens kritiek uit op zijn huidig huisbankier, ING. “Jammer meneer Janssens dat het niet naar wens verloopt bij onze collega’s. Mochten we u kunnen helpen, aarzel niet en geef ons een seintje” of “Misschien biedt onze Business Huppeldepup-formule wel soelaas?”.

Noem ons gerust bang of bescheiden, maar een grote aanrader lijkt het ons niet. Het is immers te doorzichtig, te ‘getelefoneerd’. Die tussenkomst ruikt op dat ogenblik niet enkel naar lijkenpikkerij en pure commercie, ook bestaat het risico dat de klager op dat ogenblik echt geen oren heeft naar een andere, volgende in het rijtje maar wel snel een oplossing verwacht van z’n huidige leverancier.

Conclusie: de reacties van klanten bij je concullega’s in het oog houden? Absoluut. Ze ‘volgen’ en gaandeweg misschien contact mee leggen? Waarom ook niet. Maar te midden van die ontevredenheid jezelf op de voorgrond brengen? Nee, beter niet. Want zeg nu zelf, een meisje met liefdesverdriet wilt liters ijs, een kussen of schouder om op te huilen maar zeker geen nieuw lief. Immers, “mannen, het zijn allemaal dezelfden!”

Share and Enjoy: These icons link to social bookmarking sites where readers can share and discover new web pages.
 • email
 • Print
 • Facebook
 • Twitter
 • Google Bookmarks
 • LinkedIn

WordPress Themes